OUTDOOR CAMP SLJEME za predškolarce

LJETNI KAMP ZAGREB 

Primarna uloga OUTDOOR CAMP SLJEME programa za djecu predškolske dobi je stvoriti kod djece pozitivnu sliku o boravku, kretanju, igri  u prirodi i na svježem zraku te ih tako udaljiti od pasivnog provođenja slobodnog vremena i štetnog utjecaja gadgeta i mobitela.

Pošaljite i Vi DJECU U PRIRODU!!!!

Ljetni kamp je namijenjen dječacima i djevojčicama  dobi od 4 do 7 godina. Kako bi u radu s djecom bili zadovoljeni svi metodički i pedagoški kriteriji program se provodi pod stručnim vodstvom trenera i kineziologa. 

Sportski kamp ima za cilj:

* učenje i usavršavanje motoričkih znanja vožnje MTB bicikla
* provođenje različitih aktivnosti prirodnih oblika kretanja- igre kotrljanja, provlačenja,skokova, penjanja, gađanja, bacanja/hvatanja ...
* provođenje jednostavnih motoričkih znanja iz atletike i gimnastike
* provođenje različitih kinezioloških igri prilagođenih djeci predškolske dobi
*upoznavanje djece s vrijednostima prirodei snalaženju u njoj. 

CIJENA I TERMINI: Na proljeće! 

U CIJENU UKLJUČENO:
*prijevoz do Sljemena i povratak na polazne stanice:
1. Črnomerec 07:45h/16:25h
2. Gradsko poglavarstvo 08:00h/16:10h
3. Mihaljevac 08:20h/15:40h 
- raspored je okviran i ovisi o veličini grupe.
*stručna edukacija
*pedagoški nadzor
*užina
*ručak
*najam bicikla i zaštitne opreme
*zip line, penjačka stijena, sportski rekviziti
*osiguranje od nesretnog slučaja. 

ŠKOLA BRDSKOG BICIKLIZMA

Djeca predškolske dobi u školi biciklizma učiti će osnovna i jednostavna motorička znanja.  Za program biciklizma osigurani su brdski bicikli (MTB) koji su veličinom prilagođeni uzrastu djece te bicikli s pomoćnim kotačima i bez pedala (guralice). Škola brdskog biciklizma provodi se na ograđenom poligonu, opremljenom različitim rekvizitima koji doprinose kvaliteti i zanimljivosti samog učenja.Neki od programskih sadržaja su: upoznavanje sa zaštitnom biciklističkom opremom i biciklom, priprema i start na biciklu, vožnja ravno, izvođenje zavoja, vožnja u obliku kruga, slalom vožnja, vožnja sa suženjem, vožnja preko prepreka, vožnja različitim vrstama terena (šljunak, trava, beton...),zaustavljanje korištenjem kočnice, poligon vožnja. 
 
PRIRODNI OBLICI KRETANJA

Omogućavaju uspješno kretanje prostorom, svladavanje prepreka, otpora i uspješnu manipulaciju predmetima. Prirodnim oblicima kretanja uče se osnovna motorička znanja i sposobnosti te se stvara osnova za kasnije učenje i usavršavanje složenih motoričkih vještina. U sportsko-rekreativnom kampu prostor će se svladavati na različitim vrstama terena u prirodi (pijesak, trava, šljunak, beton, makadam...), koristiti će se prirodni i umjetni tereti, prepreke te objekti za manipulaciju (loptice, spužve, kamenčići, grane...). Neki od programskih sadržaja su: valjanja/kotrljanja, različite varijante skokova/preskoka/penjanja/provlačenja, različiti načini dizanja/nošenja/guranja ...

ŠKOLA ATLETIKE

Djeca će kroz školu atletike učiti i usavršavati tehniku hodanja i trčanja, zatim skakanja te bacanja. Uz učenje elemenata atletike djeca će istovremeno razvijati osnovne motoričke sposobnosti; koordinaciju, ravnotežu, fleksibilnost, opću snagu i izdržljivost, opću preciznost.

ŠKOLA GIMNASTIKE

Sadržaji iz gimnastike kod djece omogućavaju razvoj koordinacije, fleksibilnosti, ravnoteže, zatim prostorne orijentacije i socijalizacije s drugom djecom (izvođenje vježbi u paru, asistencije, pomaganja, igre). U glavnom dijelu provedbe škole gimnastike dominantno se vježba kroz poligone, stanične i kružne oblike vježbanja te se usvajaju osnovni elementi gimnastike.

ORIJENTACIJSKO KRETANJE I TRČANJE

Orijentacijsko trčanje primjereno je provoditi s djecom svih uzrasta i razina sposobnosti, moguće je prilagoditi intenzitet i ekstenzitet aktivnosti te je zbog toga idealna tjelesna aktivnost u sporto-rekreativnom kampu. Osnovna didaktička zadaća je naučiti djecu kako uz pomoć čitanja karte, koja je u obliku crteža, pronaći kontrolne točke i planirati smjer kretanja/trčanja. Orijentacijsko trčanje ima pozitivan utjecaj na tjelesna, intelektualna i socijalna obilježja djeteta.

KREATIVNA RADIONICA ARTS AND CRAFTS

Dio kampa koji ima naglasak na stvaranju i poticanju dječje kreativnosti - kreativna radionica. Polaznici razvijaju umjetničke sposobnosti putem oslikavanja, crtanja, izrade nakita te različitim igrama za poticanje kreativnosti.

OSTALE AKTIVNOSTI:

*igre hvatanja,traženja, skrivanja... ekipne i zajedničke igre
*štafetne igre, poligoni prepreka
*slack line- metodičke vježbe razvoja ravnoteže
*penjanje na umjetnoj stijeni
*luk i strijela- igre gađanja mete
*pješačka tura po vrhu Sljeme

NAPOMENA:

***U slučaju lošeg vremena (pljuskovi, ekstremna hladnoća...) djeca bi išla na bazene te će za njih biti organizirana škola plivanja. Ako se kamp odgodi uplaćena sredstva će se moći iskoristiti za neku od slijedećih sport4you.hr outdoor aktivnosti ili će iznos biti vraćen u cijelosti.
* Gore navedena cijena rađena je na bazi od 6 polaznika.
* Načini plaćanja: gotovina, virman, internet bankarstvo
* Popust za stare klijente ... 3%
* Popust za braću i sestre ... 3%
…prilikom prijave kao depozit plaća se 50% ukupne cijene aranžmana, ostalih 50% mora biti plaćeno najkasnije 7 dana prije početka programa. 
vrh stranice