OUTDOOR CAMP SLJEME

LJETNI SPORTSKI KAMP ZA DJECU ZAGREB SLJEME

Outdoor Camp Sljeme je sportsko-edukativni program za djevojčice i dječake dobi od 5 do 12 godina, koji za cilj ima jedno - DJECU U PRIRODU!
Dječji kamp bazira se na školi biciklizma (MTB) te se kroz razne aktivnosti naglasak stavlja na sportski outdoor sadržaj, razvoj motoričkih sposobnosti, kreativnost i edukaciju.

 Kako bi u radu s djecom bili zadovoljeni svi metodički i pedagoški kriteriji naš outdoor kamp za djecu provodi se pod stručnim vodstvom trenera i kineziologa. 

PRIJAVE!

CIJENA: 175 €
TERMINI: 

26.06-30.06.2023.
03.07.-07.07.2023.
10.07.-14.07.2023.
17.07.-21.07.2023.
24.07.-28.07.2023.
21.08.-25.08.2023. 
28.08.-01.09.2023. 

U CIJENU JE UKLJUČENO:
*prijevoz do Sljemena
     - stanice:
          1. Črnomerec - polazak 7:40 h/povratak 16:45 h
          2. Gradsko poglavarstvo - polazak 8:00 h/povratak 16:25 h
          3. Mihaljevac - polazak 8:20 h/povratak 15:55 h
*užina
*ručak u restoranu hotela Tomislavov dom
*stručna edukacija
*pedagoški nadzor
*najam bicikla i opreme
*zip line, penjačka stijena, sportski rekviziti
*korištenje bazena  hotela Tomislavov dom
* HGSS prezentacija i edukacija snalaženja u prirodi i gorskom spašavanju
*ulaznica Rudnik Zrinski 
*osiguranje od nesretnog slučaja 

*** za vrijeme trajanja radova na Sljemenskoj cesti (pretpostavka je da će radovi trajati tijekom prva dva termina kampa) djeca će na Sljeme ići žičarom (organiziran je prijevoz busom do žičare)
*** u svim ostalim terminima, organiziran je prijevoz od stanica u gradu Zagrebu do Sljemena, a jedan dan ići će se žičarom

CILJEVI KAMPA: 
Ljetni kamp za djecu je sportsko edukativni program te se sastoji od različitih grana sportova. U provedbi različitih sportskih i tjelesnih aktivnosti naglasak je na edukaciji i razvoju motoričkih sposobnosti. Kamp se bazira na školi brdskog biciklizma (MTB) i školi boravka u prirodi (planinarski program, umjetna stijena, luk i strijela i dr.), a usporedno se provode različite elementarne igre,
 aktivnosti prirodnih oblika kretanja (igre kotrljanja, provlačenja,skokova, penjanja, gađanja, bacanja/hvatanja i sl.)  te  metodičke vježbe za unapređenje motoričkih znanja  (gimnastika, atletika, loptački sportovi).  Aktivnosti u dječjem kampu provode voditelj te treneri i kineziolozi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom.

Ljetni sportski kamp je namijenjen djeci od 5 do 12 godina.

U sklopu našeg outdoor ljetnog kampa predviđen je program za najmlađe koji tek ulaze u svijet bicikliranja i plivanja. Za sve početnike organizirati će se škola bicikliranja i škola plivanja. 

AKTIVNOSTI LJETNOG OUTDOOR KAMPA 

1. MTB ŠKOLA
Osigurani su MTB bicikli koji su veličinom prilagođeni predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu. Za djecu predškolskog uzrasta osigurani su i bicikli s pomoćnim kotačima te bez pedala (guralice) .

Škola se provodi na poligonu koji je ograđen i opremljen rekvizitima i pomagalima koji doprinose kvaliteti i zanimljivosti same škole brdskog biciklizma. Poligon i program je prilagođen dobi polaznika.

 Škola se sastoji od početnog testiranja, metodičkih vježbi, savladavanja elemenata iz bike parka, enduro ture po vrhu Sljemena... Neki od programskih sadržaja su: upoznavanje sa zaštitnom biciklističkom opremom i biciklom, priprema i start na biciklu, vožnja ravno, izvođenje zavoja, vožnja u obliku kruga, slalom vožnja, vožnja sa suženjem, vožnja preko prepreka, vožnja različitim vrstama terena (šljunak, trava, beton...),zaustavljanje korištenjem kočnice, poligon vožnja. 

 2. ŠKOLA PLANINARENJA I PENJANJA
Velika važnost posvećuje se snalaženju u prirodi. Paralelno uz MTB školu tj. enduro ture na biciklima djecu se uči pravilima sigurnosti u prirodi, osnovnoj opremi, važnim markacijama za orijentaciju, što se na kraju utvrđuje na kratkoj pješačkoj turi Tomislavac-Grafičar-Rudnik Zrinski te MTB turi do „Krumpirišta“. Škola penjanja se provodi na umjetnoj stijeni koja je dio našeg poligona.

3. ORIJENTACIJSKO KRETANJE I TRČANJE
Orijentacijsko trčanje primjereno je provoditi s djecom svih uzrasta i razina sposobnosti, moguće je prilagoditi intenzitet i ekstenzitet aktivnosti te je zbog toga idealna tjelesna aktivnost u sporto-rekreativnom kampu. Osnovna didaktička zadaća je naučiti djecu kako uz pomoć čitanja karte, koja je u obliku crteža, pronaći kontrolne točke i planirati smjer kretanja/trčanja. Orijentacijsko trčanje ima pozitivan utjecaj na tjelesna, intelektualna i socijalna obilježja djeteta.

4. SKILLS AND DRILLS 
Dio programa kampa u kojem djeca svakodnevno, na posebno prilagođenom djelu poligona, izvode metodičke vježbe za unapređenje motoričkih znanja iz više sportova (elementi iz gimnastike, sportova s loptom, atletike, plivanja, hokeja na travi..) tj. za razvoj kondicijskih sposobnosti. 

5. PRIRODNI OBLICI KRETANJA
Omogućavaju uspješno kretanje prostorom, svladavanje prepreka, otpora i uspješnu manipulaciju predmetima. Prirodnim oblicima kretanja uče se osnovna motorička znanja i sposobnosti te se stvara osnova za kasnije učenje i usavršavanje složenih motoričkih vještina. U sportsko-rekreativnom kampu prostor će se svladavati na različitim vrstama terena u prirodi (pijesak, trava, šljunak, beton, makadam...), koristiti će se prirodni i umjetni tereti, prepreke te objekti za manipulaciju (loptice, spužve, kamenčići, grane...). Neki od programskih sadržaja su: valjanja/kotrljanja, različite varijante skokova/preskoka/penjanja/provlačenja, različiti načini dizanja/nošenja/guranja ...

6. Kreativna radionica "ARTS AND CRAFTS"
Dio ljetnog kampa koji ima naglasak na stvaranju i poticanju dječje kreativnosti. Polaznici razvijaju umjetničke sposobnosti putem oslikavanja, crtanja, izrade nakita te različitim igrama za poticanje kreativnosti.  

7. OSTALE AKTIVNOSTI 

 *Elementarne igre - štafetne, ekipne, sportske
*Poligoni prepreka
*Zip line
*Slack line- metodičke vježbe razvoja ravnoteže
*Streličarstvo - luk i strijela, vježbe gađanja mete
*penjanje na umjetnoj stijeni
*pješačka tura po vrhu Sljemena

 6. SCOUT PROGRAM 

Scout program održava se sa četvrtka na petak, polaznici ostaju spavati u ograđenom prostoru na livadi uz nadzor i noćno dežurstvo dva ili više trenera. Za noćenje su osigurani šatori, potrebna je samo vreća za spavanje. 

Program uključuje:
- poduka sastavljanja i rastavljanja šatora
- roštiljanje
- animacija
- spavanje
- doručak
*** Scout program dodatno se plaća (25€). Potvrda održavanja te plaćanje vrše se u samom tjednu održavanja kampa. Program će se održati ukoliko bude minimalno 10 prijavljenih te ako će vremenski uvijeti dozvoljavati.
*** Scout program neće se održavati u kolovozu.

* Osiguranje uključeno u cijenu je osiguranje od nesretnog slučaja
* Gore navedena cijena rađena je na bazi od 7 polaznika
* Agencija zadržava pravo da uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta promijeni program za taj dan ili ga      zamijeni istim ili sličnim na drugoj lokaciji
* Načini plaćanja: gotovina, kartica, virman, internet bankarstvo, online POS
* Popust za stare klijente ... 3%
* Popust za braću i sestre ... 3%

…prilikom prijave kao depozit plaća se 50% ukupne cijene aranžmana, ostalih 50% mora biti plaćeno najkasnije 7 dana prije početka programa

PRIJAVE!

THIS IS THE REAL OUTDOOR!!!
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata, promjena broja polaznika, agencija zadržava pravo izmjene cijene aranžmana, ili otkaza istog. Za ovo putovanje vrijede „ Opći uvjeti putovanja“ agencije Horvat turizam d.o.o.

vrh stranice