OUTDOOR CAMP SLJEME

LJETNI SPORTSKI KAMP ZA DJECU SLJEME ZAGREB

Outdoor Camp Sljeme je sportsko-edukativni program za djevojčice i dječake dobi od 6 do 14 godina, koji za cilj ima jedno - DJECU U PRIRODU!
Kamp za djecu na otvorenom bazira se na školi biciklizma (MTB) te se kroz razne aktivnosti naglasak stavlja na sportski outdoor sadržaj, razvoj motoričkih sposobnosti, kreativnost i edukaciju.

 Kako bi u radu s djecom bili zadovoljeni svi metodički i pedagoški kriteriji naš outdoor kamp za djecu provodi se pod stručnim vodstvom trenera i kineziologa. 

TERMINI KROZ CIJELO LJETO!

PRIJAVE!

CIJENA: 175€
TERMINI:

24.06.-28.06.         22.07.-26.07.
01.07.-05.07.          29.07.-02.08.
08.07.-12.07.          19.08.-23.08.
15.07.-19.07.          26.08.-30.08.

U CIJENU JE UKLJUČENO:
*prijevoz do Sljemena
     - stanice:
          1. Črnomerec - polazak 7:40 h/povratak 16:45h
          2. Gradsko poglavarstvo - polazak 8:05 h/povratak 16:25h
          3. Mihaljevac - polazak 8:25 h/povratak 15:55h
*užina
*ručak u restoranu TA Snježna kraljica
*stručna edukacija
*pedagoški nadzor
*najam bicikla i opreme
*zip line, penjačka stijena, sportski rekviziti
*kreativna radionica 
*korištenje bazena  hotelu Tomislavov dom
*ulaznica Rudnik Zrinski 
*osiguranje od nezgode

CILJEVI KAMPA: 
Ljetni kamp za djecu je sportsko edukativni program te se sastoji od različitih grana sportova. Kamp nudi mnoštvo aktivnosti za djecu na otvorenome. U provedbi različitih sportskih i tjelesnih aktivnosti naglasak je na edukaciji i razvoju motoričkih sposobnosti. Dječji sportski kamp na Sljemenu bazira se na školi brdskog biciklizma (MTB) i školi boravka u prirodi (planinarski program, umjetna stijena, luk i strijela i dr.), a usporedno se provode različite elementarne igre,
 aktivnosti prirodnih oblika kretanja (igre kotrljanja, provlačenja,skokova, penjanja, gađanja, bacanja/hvatanja i sl.)  te  metodičke vježbe za unapređenje motoričkih znanja  (gimnastika, atletika, loptački sportovi).  Aktivnosti u dječjem kampu provode voditelj te treneri i kineziolozi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom.

Dječji sportski kamp je namijenjen djeci od 6 do 14 godina.

U sklopu našeg outdoor ljetnog kampa predviđen je program za najmlađe koji tek ulaze u svijet bicikliranja i plivanja. Za sve početnike organizirati će se škola bicikliranja i škola plivanja. 

AKTIVNOSTI LJETNOG OUTDOOR KAMPA 

1. MTB ŠKOLA
Osigurani su MTB bicikli koji su veličinom prilagođeni predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu. Za djecu predškolskog uzrasta osigurani su i bicikli s pomoćnim kotačima te bez pedala (guralice) .

Škola se provodi na poligonu koji je ograđen i opremljen rekvizitima i pomagalima koji doprinose kvaliteti i zanimljivosti same škole brdskog biciklizma. Poligon i program je prilagođen dobi polaznika.

 Škola se sastoji od početnog testiranja, metodičkih vježbi, savladavanja elemenata iz bike parka, enduro ture po vrhu Sljemena... Neki od programskih sadržaja su: upoznavanje sa zaštitnom biciklističkom opremom i biciklom, priprema i start na biciklu, vožnja ravno, izvođenje zavoja, vožnja u obliku kruga, slalom vožnja, vožnja sa suženjem, vožnja preko prepreka, vožnja različitim vrstama terena (šljunak, trava, beton...),zaustavljanje korištenjem kočnice, poligon vožnja. 

 2. ŠKOLA PLANINARENJA I PENJANJA
Velika važnost posvećuje se snalaženju u prirodi. Paralelno uz MTB školu tj. enduro ture na biciklima djecu se uči pravilima sigurnosti u prirodi, osnovnoj opremi, važnim markacijama za orijentaciju, što se na kraju utvrđuje na kratkoj pješačkoj turi Tomislavac-Grafičar-Rudnik Zrinski te MTB turi do „Krumpirišta“. Škola penjanja se provodi na umjetnoj stijeni koja je dio našeg poligona.

3. ORIJENTACIJSKO KRETANJE I TRČANJE
Orijentacijsko trčanje primjereno je provoditi s djecom svih uzrasta i razina sposobnosti, moguće je prilagoditi intenzitet i ekstenzitet aktivnosti te je zbog toga idealna tjelesna aktivnost u sporto-rekreativnom kampu. Osnovna didaktička zadaća je naučiti djecu kako uz pomoć čitanja karte, koja je u obliku crteža, pronaći kontrolne točke i planirati smjer kretanja/trčanja. Orijentacijsko trčanje ima pozitivan utjecaj na tjelesna, intelektualna i socijalna obilježja djeteta.

4. SKILLS AND DRILLS 
Dio programa kampa u kojem djeca svakodnevno, na posebno prilagođenom djelu poligona, izvode metodičke vježbe za unapređenje motoričkih znanja iz više sportova (elementi iz gimnastike, sportova s loptom, atletike, plivanja, hokeja na travi..) tj. za razvoj kondicijskih sposobnosti. 

5. PRIRODNI OBLICI KRETANJA
Omogućavaju uspješno kretanje prostorom, svladavanje prepreka, otpora i uspješnu manipulaciju predmetima. Prirodnim oblicima kretanja uče se osnovna motorička znanja i sposobnosti te se stvara osnova za kasnije učenje i usavršavanje složenih motoričkih vještina. U sportsko-rekreativnom kampu prostor će se svladavati na različitim vrstama terena u prirodi (pijesak, trava, šljunak, beton, makadam...), koristiti će se prirodni i umjetni tereti, prepreke te objekti za manipulaciju (loptice, spužve, kamenčići, grane...). Neki od programskih sadržaja su: valjanja/kotrljanja, različite varijante skokova/preskoka/penjanja/provlačenja, različiti načini dizanja/nošenja/guranja ...

6. Kreativna radionica "ARTS AND CRAFTS"
Dio ljetnog kampa koji ima naglasak na stvaranju i poticanju dječje kreativnosti. Polaznici razvijaju umjetničke sposobnosti putem oslikavanja, crtanja, izrade nakita te različitim igrama za poticanje kreativnosti.  

7. OSTALE AKTIVNOSTI 

 *Elementarne igre - štafetne, ekipne, sportske
*Poligoni prepreka
*Zip line
*Slack line- metodičke vježbe razvoja ravnoteže
*Streličarstvo - luk i strijela, vježbe gađanja mete
*penjanje na umjetnoj stijeni
*pješačka tura po vrhu Sljemena

 6. SCOUT PROGRAM 

Scout program održava se sa četvrtka na petak, polaznici ostaju spavati u ograđenom prostoru na livadi uz nadzor i noćno dežurstvo dva ili više trenera. Za noćenje su osigurani šatori, potrebna je samo vreća za spavanje. 

Program uključuje:
- poduka sastavljanja i rastavljanja šatora
- roštiljanje
- animacija
- spavanje
- doručak
*** Scout program dodatno se naplaćuje (25€). Potvrda održavanja te plaćanje vrše se u samom tjednu održavanja kampa. Program će se održati ukoliko bude minimalno 10 prijavljenih te ako će vremenski uvjeti dozvoljavati.
*** Scout program neće se održavati u kolovozu.

* Osiguranje uključeno u cijenu je osiguranje od nesretnog slučaja
* Agencija zadržava pravo da uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta promijeni program za taj dan ili ga      zamijeni istim ili sličnim na drugoj lokaciji
* Načini plaćanja: gotovina, kartica, virman, internet bankarstvo, online POS
* Popust za stare klijente ... 3%
* Popust za braću i sestre ... 3%

…prilikom prijave kao depozit plaća se 50% ukupne cijene aranžmana, ostalih 50% mora biti plaćeno najkasnije 14 dana prije početka programa. Ukoliko se prijavljujete unutar 14 dana do početka kampa potrebno je uplatiti cjelokupni iznos.

PRIJAVE!

THIS IS THE REAL OUTDOOR!!!

ČEKAMO TE NA SLJEMENU!
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata, promjena broja polaznika, agencija zadržava pravo izmjene cijene aranžmana, ili otkaza istog. Za ovo putovanje vrijede „ Opći uvjeti putovanja“ agencije Idemo van d.o.o.

vrh stranice